5 Мари Кондо Метода за Подреждане на Козметиката

Лайфстайл | 6 мин., 49 сек. | Нели Гуцалска
5 Мари Кондо Метода за Подреждане на Козметиката

Ако не сте чували за Мари Кондо, спрете да четете, влезте в Netflix и потърсете „Tidying up with Marie Kondo“. С дългогодишен опит в организацията, Мари Кондо има способност да трансформира разхвърлените домове в места, които са източници на щастие и спокойствие чрез метода й КонМари.


Тази гениална стратегия следва специфичен ред, който включва почистване по категории, като се започне с дрехи, след това с книги, хартия, komono (различни предмети) и сантиментални обекти. Но не става дума само за намаляване на бъркотията. Методът й е насочен към интроспективното почистване, което предизвиква щастие в притежаващия тези предмети.


Вдъхновени от магическите способности на Мари, ние събрахме пет съвета за организиране на вашата козметична чантичка чрез КонМари метода.


СТЪПКА 1

Направете подредения начин на живот приоритет.


Тази първа стъпка е в основата на метода KonMari. Мари вярва, че ако се посветиш на организационния процес и правилно опростиш живота си, никога повече няма да се наложи да преразглеждаш пространството си отново. Истинската чистота отнема значително количество физическо и психическо усилие, затова приканва хората да бъдат силни и фокусирани върху основната си цел: създаване на пространство, което насърчава творчеството, вдъхновението и спокойствието.


СТЪПКА 2

Нахвърляйте всичко на една купчина на пода.


Сега да преминем към истинската работа. Изпразнете чекмеджетата си, шкафовете в банята, козметичните несесери или всяко друго място, където съхранявате грим, и създайте малка планина от продукти. Според Мари образуването на голяма купчина създава усещане за шок към всички ненужни артикули, които сте натрупали. В резултат на това ще имате необходимостта от разчистване, което ще ви помогне да решите какво е наистина необходимо да се запази.


СТЪПКА 3

Изхвърлете продукти с изтекъл срок.


Първата ви стъпка към разчистване на купчината е търсене на срока на годност. Намерете символа за датата на изтичане на срока, който се намира на опаковката на всеки продукт, и погледнете дали е минал. Ако не можете да си спомните колко дълго сте го имали, просто го хвърлете.


Тук са дадени основните времеви рамки, които определят кога да се изхвърля грим:


Фон дьо тен: 2 години

Коректор: 1 година

Спирала и течна очна линия: 3 месеца

Молив за очи и вежди: 1 година

Сенки за очи: 2 години

Продукти за устни: 1-2 години


СТЪПКА 4

Съхранявайте само продукти, които предизвикват топло усещане или радост.


След като премахнете всички продукти с изтекъл срок на годност, прегледайте останалите си вещи и определете сантименталната им стойност. Мари препоръчва да се оценява всеки обект и да се разбере дали носи радост в живота ви. Ако чувстваш към даден продукт, че не значи нищо за теб или не подбужда щастие, тя съветва да му благодариш за вярната му служба и да го насочиш към кофата. Ако имате подобни продукти за красота (като три различни червени червила), запазете това, коeто предизвиква най-много радост. Мари вярва, че преследването на искрената радост във вашето пространство има ефект върху вземането на решения извън дома ви, превръщайки цялата тази философия в начин на живот.


СТЪПКА 5

Организирайте продуктите си в кутии.


Сега идва забавната част. Поставете всичките си козметични продукти, които предизвикват радост, в сладки кутии за съхранение. Потърсете прозрачни такива, които ще увеличат пространството и ще ви помогнат да намерите точно това, което ви трябва, без да се налага да изсипвате несесерите си на леглото всеки път. Поставете кутиите в чекмеджета и нека щастливият ви и подреден начин на живот...започне!

Може да ви хареса също...

Как да Преборим Есенната Депресия?
Лайфстайл |
11 мин., 26 сек.

Как да Преборим Есенната Депресия?

Доста често с настъпването на есента, доста от нас се чувстват без настроение, лениви и без мотивация. Това е съвсем нормална реакция на организма ни.Тук може да прочетете как да преборим тези усещания и да се чувстваме в страхотно психическо здраве всеки...
От Какво да се Пазим при Пазаруване на Козметика Онлайн
Лайфстайл |
11 мин., 5 сек.

От Какво да се Пазим при Пазаруване на Козметика Онлайн

Добре е да сте запознати с рисковете.Пазаруването онлайн безспорно е по-лесно и дори по-приятно. То позволява да се сдобиете с ново червило, докато сте удобно разположени в мекия фотьойл.Професионалната козметика никога не е била така достъпна и същевременно...
Какви са Предимствата при Пазаруване на Козметика Онлайн
Лайфстайл |
13 мин., 21 сек.

Какви са Предимствата при Пазаруване на Козметика Онлайн

Без съмнение те не са никак малко.Все повече хора избират да пазаруват онлайн. Това, разбира се, има редица ползи.Преди години беше немислимо да се сдобиеш с чифт обувки, докато се наслаждаваш на комфорта на дома си.Днес това е напълно възможно.Пазаруването...