Как да Изберем Най-Подходящата Боя за Коса

Коса | 12 мин., 33 сек. | Лидия Йорданова, Фешъниста, модно гуру и шопъхолик
Как да Изберем Най-Подходящата Боя за Коса
Това е въпрос, който заслужава вниманието на всяка дама.

Да знаете как да подберете точната боя за коса, означава да си спестите много нерви и излишни разходи.

На пазара има огромно разнообразие от багрила – професионални, трайни,  безамонячни и т.н.

На кое ще се спрете зависи от крайната цел, която преследвате с промяната на цвета.

За съжаление, трябва да се примирите, че не всичко, което харесвате ще ви отива. Това не означава, че не може да се намери златната среда – компромисният вариант.

Има няколко важни неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате оцветител.

Четете внимателно.

1. Съобразете боята за коса с личния си стил

Цветовете не се нуждаят от представяне.

Неслучайно те са част от невербалната комуникация, която казва повече за нас, отколкото думите.

Крещящ цвят на косата определено ще ви отличи в тълпата. Подобно решение би ви окачествило като ексцентрична и дръзка личност.

Ако това е ефектът, който търсите – давайте смело напред.

В случай, че облеклото ви вече казва това за вас, то може би е по-добре да изберете багрило, което е по-семпло, но все така ефектно.

Така ще се получи идеалният баланс.

Боята за коса трябва да бъде съобразена и с професията ви.

Звучи логично.

Не можете да отидете на работа в банка с коса, боядисана в лилаво, но това съвсем не е така, ако работите като аниматор например.

Решете как искате да ви възприемат околните без да изневерявате на личния си стил.

Избистрете в съзнанието си причината, поради която първоначално предприемате тази крачка – дали е защото стария цвят ви е омръзнал, защото не привличате погледите на околните или защото твърде много ги привличате.

Каквито и да са подбудите ви, използвайте косата като средство, с помощта на което да подчертаете качествата си и да прикриете несъвършенствата.

2. Изберете боя, която да хармонизира с очите, с тена на кожата и с естествения цвят на косата ви

Ако имате бледа кожа, то изберете боя, която да й придава повече цвят, а на вас – повече жизненост и здрав вид. Можете да заложите на меден или златист цвят например. Кичурите също биха ви отивали.

Дамите с по-тъмна кожа спокойно могат да изпробват боя за коса в прекрасен шоколадов оттенък.

Цветът на косата може да акцентира върху изразителността на очите ви.

Червените бои правят зелените очи пленителни, кестенявите нюанси подчертават пъстрите и кафяви очи, а русите коси в комбинация със сини очи са тайната мечта на всеки мъж.

Естественият цвят на косата също е много важен, особено ако досега не сте го променяли.

Ако сте брюнетка и искате да изсветлите косата, ще ви коства много процедури, които допълнително ще изтощят косъма.

Обратната опция е по-лесна за изпълнение и би била по-малко травмираща за скалпа и косата.

Бъдете внимателни и с червените багрила. Те поставят пред изпитания всяка представителка на нежния пол, преди да я превърнат в неземна червенокоса красавица.

3. Преценете колко сте склонни да отделите като време и пари

Едното е не по-малко ценно от другото.

Боите на някои марки са по-скъпи от тези на други и цялата процедура по смяна на цвета струва повече. От значение е също дали искате трайна промяна или само временно да разнообразите цвета си.

Ако клоните по-скоро към второто, то може да използвате къна, балсам или шампоан оцветител, които се отмиват напълно след време. Те не изискват обезцветяване на косата и цените при тях не са високи.

Често формулите им са обогатени с екстракти от растителни масла, за да запазват цвета и да подхранват косъма, без да го разпукват и да проникват в неговата сърцевина. 

Отчетете факта, че ако се боядисвате вкъщи с боя, закупена от дрогерията или от онлайн магазин, ще бъде по-евтино, отколкото ако прибегнете до услугите на професионален фризьор.

Посещението на салона обаче спестява усилия и време. Колористите работят само с професионални бои, затова в случай, че изберете да извършите промяната в домашни условия, уверете се, че купувате именно такова багрило.

4. Допитайте се до професионален фризьор за съвет

Говорете с фризьора си следващия път, когато отидете да ви подстриже връхчетата. Кажете му кои цветове ви харесват.

Той може да ви каже дали те са подходящи за вас и дори да ви даде предложения за смесвания и преливания, които биха ви отивали. 

Може да го попитате и за ориентировъчна цена на цялостната промяна на цвета, както и кои марки са по-качествени. Фризьорът е този, който познава косата ви най-добре, особено ако посещавате един и същ от години.

Той е запознат със структурата й, с обема и с дължината.

Можете само да спечелите като го попитате за професионалното му мнение.

5. Изпробвайте перука в цвета, който искате

След промяната на цвета всяка дама има нужда от време, за да възприеме новата си визия. Драстичната промяна от русо в черно, може да бъде доста шокираща в началото.

Ето защо е добра, макар и доста ексцентрична, идея да поносите перука в цвета, в който искате да се боядисате.

Това е чудесен начин за дамите, които искат трайна промяна, да преценят дали този е техният цвят или трябва да продължат с търсенето.

Според специалистите е важно да можете да избере подходящата боя за вас, но е нужно да знаете и каква боя да избягвате.

Те съветват ако кожата на лицето ви е покрита с лунички, има много бенки или други отличителни белези, да избягвате цветовете които са в двете крайности – платитено русо и гарваново черно.

Тези багрила акцентират върху кожата и вместо да прикриват, всъщност подчертават несъвършенствата.

Както вече споменахме, червените бои също са капризни. Ако сте от представителките на нежния пол, които се изчервяват често, то избягвайте всякакви червени нюанси – бордо, махагон, вишнево, рубинено и т.н.

Все пак всяка жена е уникална и изключения от правилото винаги има.

Добре е обаче да сте запознати с промените, които ще настъпят след като си боядисате косата. Затова изборът на боя е важен, но последиците от промяната също са от значение.

За да сте сигурни, че взимате най-доброто решение за здравия вид на скалпа и косата, използвайте само професионална козметика.

Изберете си от eli.bg

Може да ви хареса също...

Топ 5 Начина за Стимулиране Растежа на Косата
Коса |
12 мин., 24 сек.

Топ 5 Начина за Стимулиране Растежа на Косата

Дългата коса винаги е на мода. Още от малки момичетата искат да имат дълги и буйни гриви като на куклите. С годините този стремеж рядко изчезва.Дългите коси имат способността леко да погъделичкат женската креативност по отношение на прическите. С щипка...
5 начина да подсилим растежа на косата си
Коса |
14 мин., 25 сек.

5 начина да подсилим растежа на косата си

Ако погледнете която и да е класация на мъжки сайт относно идеалът за жеснка красота, ще забележите интересна тенденция: “силната” половина от човечеството категорично посочва, че красивата жена, като физическа характеристика, със сигурност...
Боядисване на Коса: Какви са Тенденциите през 2018
Коса |
13 мин., 29 сек.

Боядисване на Коса: Какви са Тенденциите през 2018

Приказните цветове излизат на преден план.   До момента колористите през 2018 година черпят вдъхновение от противоположностите.   Очертават се ясни трендове не само при прическите, но и при багрилата. Те варират от наситени и крещящи цветове...