Как да се Справим с Наелектризирането на Косата

Коса | 12 мин., 55 сек. | Лидия Йорданова, Фешъниста, модно гуру и шопъхолик
Как да се Справим с Наелектризирането на Косата

За щастие, има много отговори на този въпрос.

И все пак, този проблем мъчи представителките на нежния пол, особено много през студените месеци, когато състоянието „бръкнала в контакта“ се проявява по-често.

По-податлива на статичното електричество е тънката и слаба коса. Причините, тя да се рее неконтролируемо около вас, обичайно се крият в сухотата на въздуха, изкуствените материи на дрехите, вятърът и т.н.

Следвайте нашите съвети и ще се убедите, че има как да укротите тази лудетита върху главата си.

 

1. Подновете гардероба си
2. Използвайте етерични масла
3. Сменете пластмасовия гребен с дървен
4. Инвестирайте в йонен сешоар
5. Овлажнявайте въздуха
6. Вържете косата
7. Хидратирайте косата с подходяща козметика

 

1. Подновете гардероба си

Нямаме предвид изцяло.

Разбираме, че сегашните ви дрехи са част от личния ви стил и не сте ги подбрали случайно.

Съветваме ви обаче, да се уверите, че имате предимно такива от естествени материипамук, лен, вълна, кашмир. Те предоставят по-голям комфорт на тялото и не са проводници на статично електричество.

Според сезона можете да правите периодични обновления, които освен практични са и приятни.

Ленът е най-леката материя. Той позволява на тялото да се охлажда през лятото. За студуните месеци най-добре да се спрете на вълнени аксесоари – шапка, ръкавици, шал. Те няма да провокират косите ви да „полетят“ във всички посоки.

Също препоръчваме топлите кашмирени пуловери. Ако косата ви стига поне до раменете, то горните дрехи от изкуствени материи също могат да я наелектризират.

2. Използвайте етерични масла

За никого не е тайна, че екстрактите от билки и растения имат благотворно въздействие върху кожата и косата.

Те са се доказали като природни лекарства и в борбата срещу пърхота и косопада.

Маслата могат да успокоят буйната коса и да я освободят от електричеството. Един от най-успешните начини да я подхраните е с масло от жожоба или от кокос.

Те успяват да превърнат косите в приказни явления, като им връщат силата, блясъка, еластичността и ги правят лесни за разресване.

Четете подробно етикета със състава на продуктите за коса, които купувате и избирайте такива, които съдържат екстракт от подходящите растения.

3. Сменете пластмасовия гребен с дървен

Ако използвате четка или гребен от естествен материал ще ви бъде по-лесно да се справите с наелектризираната коса.

Тук важи същото правило като при дрехите от естествени матери, които не са проводници на електричество.

Фризьорите също препоръчват гребените от дърво или бамбук най-вече за къдреви коси. По-голямото разстояние между зъбците ще ви помогне да запазите хубавия вид на вълнообразните къдрици.

Ако все пак косата ви е прекалено гъста и не позволява разресване с грен, изберете четка с естествен косъм.

4. Инвестирайте в йонен сешоар

Обикновените сешоари излъчват положително зарадени йони, затова им е нужно повече време, за да изсушат косата. Те отварят кутикулите на косъма и това го прави по-сух и хвърчащ.

Йонният сешоар, от друга страна, излъчва отрицателно зарадени частици, което привлича положетилно заредената водна молелука и така по-бързо я разрушава.

По този начин косата е изложена на висока температура за по-кратко време. Този сешоар е по-толерантен към косъма, катого щади от прекалено начупване и изгаряне.

Ще откриете богат избор на йонни сешоари. Те се различават основно по мощността си, което е от значение за типа коса, гъстотата й, честотата на третиране със стилизанти и уреди, и т.н.

5. Овлажнявайте въздуха

Влажният въздух повишава продуктивността, прави на бодри и ни помага да се концентрираме.

Ползите от него не са само за косата.

През топлите месеци е много по-лесно да се овлажни едно затворено помещение, защото най-често прозорците са отворени. Проветряването през зимата обаче не е най-добрият начин за овлажняване, защото студуният въздух е сух.


За този период обаче можете да освежите стаите със саксийни растения. Те са естествен начин да овлажните помещението чрез изпарението на влагата от листата им – колкото са по-големи, толкова по-добре.

През последните години на мода дойдоха и овлажнителите за въздуха. Йонизаторите нормализират баланса между положителни и отрицателни йони.

В градска среда, затворените помещения като офисите, задържат сухия въздух, причина за който често за климатиците и компютрите.

И йонизаторите, също като йонните сешоари, са различни и със специфични характеристики. Някои предлагат повече функции. Тези уреди безпорно оказват благоприятно действие на наелектризираните коси.

6. Вържете косата

Ако левитиращите коси ви изненадат и нямате под ръка нищо, с което да ги укротите, просто вържете косата.

Можете да я оформите в красива плитка. Един от топ трендовете за лято 2018 са именно датските плитки.

Бърз и лесен начин е да ги вържете в небрежно кокче на тила или да ги прибирете в няколко фиби.

Не приемайте непокорността на косите си като нещо досадно. Най-малкото те ви дават възможност да разнообразявате външния си вид с очарователни прически.

7. Хидратирайте косата с подходяща козметика

Възможно е да не сте забелязали, че косата ви е загубила мекотата и виталността си.

При много дами се наблюдават сухи краища и мазни корени, което може да бъде объркващо и да провокира въпроси като: „Какво да предприема?“ и „Как да даря косата си с максимална грижа?“.

Експертите в салоните за красота съветват да използвате козметика, която да удовлетворя колкото се може повече от нуждите на косата ви.

Например, на пазара от доста време се предлагат шампоани за мазни корени и изтощени краища.

Именно загубата на хидратация и изтъняването на косъма кара връхчетата да се поддават на статичното електричество.

Вземете си малка разфасовка с течни кристали, която без проблем да носите в дамската си чанта. Може да втриватте в косата след като махнете шапката.

Употребата на балсам е чудесно решение, както и възстановяващите маски. Гелът също се е доказал като средство, но го използвайте умерено.

Трик на професионалните фризьори е да впръскват лак върху четката преди разресване, за да предотвратят нейното наелектризиране.

Хвърчащите коси могат и да ви създават известен дискомфорт, но не е невъзможно да се справите с тях.

Професионалната козматика, обогатена с екстракти от плодове, билки и растения, го прави все по-лесно.

Широка гама от топ продукти за коса можете да намерите в eli.bg

 

Може да ви хареса също...

ХИДРАТАЦИЯ! ТАЙНАТА НА КРАСИВАТА КОЖА
Коса | Лице | Тяло |
11 мин., 36 сек.

ХИДРАТАЦИЯ! ТАЙНАТА НА КРАСИВАТА КОЖА

Не случайно докторите ни повтарят колко е важен редовният прием на достатъчно количество вода. Това е рецептата не само за вътрешната, но и за външната красота. Най-добрият начин да запазим здравето и младостта на кожата си е именно хидратацията.В следващите...
Есенните Тенденции В Дамските Прически 2018
Коса |
12 мин., 54 сек.

Есенните Тенденции В Дамските Прически 2018

Момичетата готови ли сте? Време е да анализираме тенденциите за прически есен/зима 2018-2019, които разтърсиха модните подиуми. Когато мислим за седмиците на модата, ние често насочваме погледа си към страхотните аксесоари и дрехи, които изграждат новите...
Причини и Методи за Справяне с Мазната Коса
Коса |
12 мин., 13 сек.

Причини и Методи за Справяне с Мазната Коса

Страдате ли от мазна коса? Омръзна ви да я прикривате с шапки? Тук можете да намерите причините за омазняването и как да се справите с него. Мазната коса се чувства груба и изглежда така. Тя също така може да причини акне на линията на косата, което...