Като използвате сайта на Ели.БГ, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.

Безплатна доставка над 60 лв.

+359 899 655 951

|

0

Кощницата е празна.

Общо (0): 0.00 лв

Влез в твоят акаунт за да видиш предишно добавени продукти.

Вход

Грим | 6 мин., 17 сек.

Подходящ Грим за Вашия Цвят Очи

Подходящ Грим за Вашия Цвят Очи

 

Предстои ви важен повод- сватба, кръщене,бал, рожден ден или просто парти в петък вечер и не знаете кой цвят от хилядите във вашата палитра ще акцентира и ще направи очите ви още по-привлекателни? Дами, статията долу е точно за вас!

Отдавна минаха дните на кафявото и черното като единствени опции за сенки на очите, тъй като ги заместиха огромни палитри пълни с цялата гама цветове, която можете да си представите-nude цветове, цветове за опушен грим, дръзки като зелено, червено и т.н. Имаме различни текстури на сенките- перлени, матови, брокатени, с метален отблясък и с доста добро качество на пигментацията.

Можем да преминем към нашия гид свързан с употребата на цветовете, спрямо цвета на очите:

1.   Да погледнем колело на цветовете

Това е най-основното нещо, с което можем да започнем. Колелото на цветовете може да ни даде основата като намерим нашия цвят на него и погледнем на отсрещната му страна цветовете- това са точно тези, които ще направят така че нашите очи да изпъкнат по-добре. Контрастът е много важен, както и текстурата на самите сенки, чрез която може да извлекат различни акценти на вашия цвят око.

2.      За кафяви очи

Този цвят очи е силно подценен, тъй като е често срещан, но е и цветът, който пасва на най-много типове грим. Ако искате да подчертаете силно очите си, може да използвате тъмно лилаво или бронзово-златни цветове. Ако искате по-леко подчертаване, използвайте зелени сенки за очи, а ако търсите по-бляскав ефект, можете да ползвате по-студени тонове като цвят тип “въглен” или пък сребърен. За по-драматичен финиш, можете да сложите малко черно на края на всяка визия и да опушите леко грима или пък по-силно, зависи от вашите предпочитания, а ако сте с по-тъмно кафяви очи( или черни), можете да ползвате и черна очна линия за още по-голяма дефиниция.

3.      Сини очи

Оранжевото е срещу синьото на колелото с цветове, така че заложете на цветове с оранжеви подтонове като наситени кафяви цветове и цвят “теракота”. Цветове като златен, бронзов или шампанско ще извлекат златните акценти в очите ви. Нещо, което е хубаво да запомните относно черната очна линия е че би била твърде груба за синия цвят, както и за предполагаемия ви по-светъл тен. За по-сексапилна визия, можете да използвате бронзова или кафява очна линия.

4.      Зелени или лешников цвят

За тези цветове, най-подходящ цвят би бил червен цвят, тъй като се намира срещу зеления на колелото и тъй като той не е най-подходящ за ежедневна визия, то можете да заложите на сенки от розовата гама или по-тъмни цветове с червени подтонове като бронз, махагон.  Можете да опитате и патладжанов цвят, който да изкара зелените или златни акценти в очите ви. Също така заменете черната очна линия с лилава, сребърна или сивкава.

5.      Сиви очи

За този по-интересен и мистичен цвят, препоръчваме сенки или очни линии с металически цветове като сребърно, норско сиво или ледено синьо.