43 Movember Любопитни Факти за Брадите и Мустаците

Мъже | 14 мин., 10 сек. | Нели Гуцалска
43 Movember Любопитни Факти за Брадите и Мустаците

Movember е ТУК!

Месецът на брадите и мустаците вече е в ход, а ние подготвихме интересни факти за тях, които да разгледате.


1. Кой има най-дългата брада в света? Титлата  принадлежи на Шамшер Сингх от Пенджаб, Индия.


През 1997 г. брадата му официално е измерена от брадичката до върха и е достигнала удивителните 1,83 м.

Но най-дългата брада все още е на Ханс Лангщат. Норвежката му брада е била измерена на 5,33 м през 1927 година. За съжаление, той вече не е между живите, но рекордът му е вечен.


2. Средно, мъжката брада ще нарасне с 12,5 сантиметра годишно.


3. Ако трябваше да сложите бръснача настрани и да спрете да се бръснете завинаги, колко дълга ще бъде брадата ви? 838 сантиметра.


4. Човекът, който се бръсне, прекарва около 3 350 часа от живота си в банята.


5. Има около 30 000 мустаци, които обхващат лицето ви.


6. 55% от мъжете от цял ​​свят имат брада или мустаци.


7. Погонофобия, известен още като страх от бради. Ако го имате, ще усетите симптоми на гадене, усещане за страх, изпотяване и неравномерен сърдечен ритъм.  Кой да предположи, че брадата може да бъде травматично преживяване за някой.


8. Мнозина са смятали, че брадите са емблеми на мъдростта. Ако погледнете Сократ, Марк Аврелий и дори Шекспир, всички тези философи си имат страхотни бради.


9. Знаете, че златните вериги са популярни днес в хип хопа? Е, златните бради са били хит в древните египетски времена. Мъжете  оцветявали брадите си със злато, за да покажат високото си положение. Някои носели фалшиви метални бради като символи на суверенитета.


10. През 1535 г. сър Томас Мор е бил на гилотината и чакал обезглавяването му. Преди да започне екзекуцията, той посегнал към дългата си брада, дръпнал я настрани и казал: "Никога не ме е предавала".


11. През последните 25 години са проведени 5 научни изследвания, свързани с привлекателността на брадите: Reed & Blunk през 1990, Muscarella & Cunningham през 1996, Neave & Shields през 2008 и Диксон и Брукс през 2013 г.


12. Брадите увеличават три фактора: вашата възраст, социален статус и агресивност. В проучванията Dixon и Vasey (2012) жените са казали, че мъжете с брада изглеждат по-възрастни и изглеждат с по-висок социален статус. В същото проучване се оказало, че мъжете с бради имат по-агресивен външен вид, когато са ядосани.


13. Брадите имат неблагоприятно положение в битката и войната, тъй като могат лесно да се хванат. Помислете за сигнала, който брадата изпраща на врага. Тя говори сама за себе си, като казва: "Продължавай, хвани ме, няма да ти помогне ... вече спечелих."


14. Университетът в Южен Куинсланд установи, че косата на лицето може да блокира до 95% от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Което означава, че брадите са супер защита от базо-клетъчни карциноми. (рак). Също така помага за предотвратяване на видими признаци на стареене около лицето, главата и врата.


15. Искате ли да спрете акнето още в зародиш и да имате кожа без болка? Това е просто, "спрете бръсненето", казва д-р Шанън С. Тротер от щата Охайо.


16. Проблем с дишането? Брадата може да помогне, ако страдате от алергии от прах или други подобни. В някои случаи тя може да работи като филтър.


17. Ако изучавате професионално бради, вие сте "погонолог". Самата специалност се казва "погонология".


18. Процентът на растеж на брадата зависи от вашата генетика, но също така е свързан с хормона тестостерон.


19. Вашият 21-ви рожден ден е като прехода от детство към мъжество в римско време. Първото бръснене на момче било преминаването му в мъжественост и това било причина за сериозен празник. В мрачни времена, като бедствие или смърт, брадите се оставят да растат в скръб. Обратното на това, което обикновено се вижда днес, когато мъжете се бръснат преди погребенията.


20. Ейбрахам Линкълн станал първият президент на САЩ  с брада през 1860 г. И все пак този исторически момент нямало да настъпи, докато 11-годишното момиче, на име Грейс Бедел, написало писмо на Линкълн. В посланието си тя пише: "Ще изглеждате много по-добре с брада, защото лицето ви е много издължено." И така брадата му  растяла и растяла. Хората със сигурност забелязали, както и таблоидите.


21. Най- много комплименти мъжете получават, след като им порастне брада за първи път  от други мъже.


22. Ото Велики се заклевал в брадата си, когато казвал нещо сериозно.23. За да добави сериозност към някакво царско послание, царят ще прикрепи три косъма от брадата си към восъчния печат.


24. Колко движения са необходими, за да се обръсне цялото лице? Между 100 и 600. Тайната е най-накрая решена.


25. 0.35 милиметра е скоростта на растежа на човешката коса. За повече от месец, косата ви ще нарасне с дължина 1 сантиметър.


26. Брадите растат по-бързо през деня, отколкото през нощта.


27. Праисторическите мъже имали брада по три причини - топлина, защита и интимност.


28. През Средновековието човек, който докосва брадата на друг човек, било считано за грубост. Това било основание за дуел. Брадата била знак за мъжественост и чест.


29. Епиктетус гледал на брадата си като неразделна част от своята самоличност и твърди, че той би бил по-скоро екзекутиран, отколкото да се подчинява на всяка сила, изискваща  да я отстрани.


30. Международната асоциация по бокс забранява на любителите боксьори да имат бради.


31. Отборът на Синсинати по бейзбол забранил брадите, но по-късно премахнали политиката след продажбата на отбора през 1999 г. от Мардж Шот. По време на принудителната политика играчите не били допуснати да имат бради, дълги бакенбарди или дори мустаци; всички трябвало да бъдат напълно чисти, обръснати, за да играят.


32. Биолозите характеризират брадите като вторична сексуална характеристика, тъй като те са уникални само за един пол. Брадите обаче не играят първостепенна роля при размножаването.


33. Древните гърци обикновено навивали брадите с клещи, за да създадат свободни къдрици.


34. Англосаксонците са имали брада до появата на християнството през VII в. Въпреки това, когато християнството дошло, духовенството въвело нов закон, който изисквал от тях да се обръснат.


35. В началото на 1600 г. художникът сър Антъни Вандике започнал да рисува аристократи с остри бради. Този стил на брадата се нарича “вандике”.


36. Известен стил брада, благодарение на Ейбрахам Линкълн, е брадичката “завеса”.


37. През 16-и век мъжете започнали да експериментират с брадите си и се създали тенденции като раздвоена брада и дори стил, наречен "стилето брада".


38. Дихидротестостеронът е химичното вещество, което подпомага както брадата, така и плешивостта при мъжете. Сезонните промени оказват влияние върху неговото ниво в организма, което прави брадите през лятото...бухнали.


39. Смята се, че 33% от американските мъже имат окосмяване по лицето.


40. ​​Повече мъже имат бради, когато са на път да се оженят. Когато това не се случва и намирането на съпруга е по-трудно, повече мъже се бръснат. Учените смятат, че мъжете се бръснат, за да се чувстват жените в безопасност.


41. 98% от списъка с най-богатите мъже в света са гладко обръснати.


42. Изненадващо, най-голямата женска брада, която някога е била записана, е измерена на 30 см.


43. Средностатистическият мустак попива халба и половина бира всяка година.

Може да ви хареса също...

Топ 3 мъжки прически за 2017/2018
Мъже |
7 мин., 51 сек.

Топ 3 мъжки прически за 2017/2018

Тенденциите са онази щипка разнообразие в модата, която ни поддържа на ниво и винаги на гребена на вълната. Те говорят за присъствие, статус, положение в обществото. В днешната статия ще поговорим за онези водещи тенденции в мъжките прически, които са...