Tипове Прически За Различни Форми Лице

Коса | 13 мин., 24 сек. | Нели Гуцалска,
Tипове Прически За Различни Форми Лице

Били ли сте някога във фризьорски салон със снимка на любимата си знаменитост и сте попитали за точната им прическа, само за да напуснете салона, чудейки се защо този бретон, който изглеждаха толкова красив на Джиджи Хадид, просто не дават същия резултат върху вашето лице.

 

Ние сме тук, за да ви помогнем да разберете най-добрите прически за вашата форма на лицето.

                                Определяне на формата на лицето

На този етап може да се питате: "Но каква е формата на лицето ми!" Най-честата грешка, която повечето хора правят, когато се опитват да определят формата си, е, че лицата им са просто кръгли. Ако ви помоля да направите снимка на лицето си точно сега, формата вероятно ще е кръгла или овална, но има много повече от това. Когато определяте формата, трябва да гледате линията на косата, ширината и дължината на лицето и челюстта.

Най-лесният начин да разберете каква форма на лицето сте, е да издърпате косата си назад, да вземете очна линия или молив за устни, да погледнете в огледалото и да проследите контурите на лицето. 

Най-добрите прически за овални лица

 

Ако имате овална форма на лицето, имате късмет! Тази форма се счита за най-гъвкава за прически, тъй като обикновено е доста добре балансирана и равномерно пропорционална, затова се чувствайте свободни да експериментирате.

Палец нагоре: Най-добрите прически за овални лица включват стилове, които държат косата далеч от лицето ви, излагайки най-добрите ви черти. Страничният бретон изглежда чудесно. Вързаните горе прически са изключително лесни за овални лица.

 

Палец надолу: Когато оформяте прическа за овално лице, опитайте се да го запазите възможно най-ясно. Избягвайте падащи тежко прически, тъй като това може да направи лицето ви да изглежда по-късо и  избягвайте прически с една дължина, тъй като това може да направи лицето  да изглежда по-дълго. Ако носите косата си спусната, бъдете сигурни, че едната или и двете й страни са зад ухото Ви, показвайки скулите и красивата форма.

 

Най-добрите прически за лица с форма на сърце

 

Точно като сърце, което бихте рисували, този тип лице е по-широко към линията на косата и челото и се свива до малка тясна брадичка, която е леко заострена. Челото ви може да бъде голям акцент, ако имате сърцеобразно лице, най-вероятно имате и убиващи скули. Супер! Помислете за Tайра Банкс, Рийз Уидърспун и  Мими Икон, които имат зашеметяващи сърцевидни лица.

 

Палец нагоре: Когато избирате прически, можете или да подчертаете формата на лицето си, или да направите долната му част да изглежда по-широка. Ако решите да подчертаете конусовидната форма на лицето, издърпайте косата нагоре в най-високата опашка, или дръжте надолу, ако се чувствате дръзки. Едно странично премятане с небрежни къдрици изглежда супер стилно и показва тази красива, женствена форма на лицето. Ако се стремите да балансирате, косата с дължина до рамото изглежда още по-добре, тъй като това добавя обем около бузите, създавайки илюзията за по-широка челюстна линия.

 

Палец надолу: Избегнете пътя по средата. Шансовете са, едната страна на косата ви ще се раздели, както бихте искали, а другата страна ще има собствено мнение. Също така, пропуснете късия бретон, тъй като би могъл да направи брадичката ви прекалено тясна.

 

 

Прически за квадратни лица

Лицата с квадратна форма са доста широки, а челото, скулите и челюстта са почти еднакви. Силната челюстна линия е характерна черта на квадратни лица, като Гуинет Полтроу и Оливия Уайлд.

 

Палец нагоре: Когато избирате прическа за квадратно оформено лице, можете да изберете да подчертаете квадратността му  или да омекотите силната си челюстна линия. Ако искате да подобрите формата, застъпете се за някой бретон или къс боб прическа. Ако искате да омекотите формата, опитайте леки кичури да паднат настрани, за да създадете диагонални линии и да омекотите линиите на лицето си, или да носите косата си права и дълга на няколко слоя, за да изтеглите очите и да добавите дължина на своето лице.

 

Палец надолу: Избягвайте прекалено големи бретони, тъй като това може още повече да подчертае ъглите на лицето. Също така трябва да се избягва всякакъв тежък и зализан назад вид, ако се опитвате да смекчите формата на лицето си. Стегнатите къдрици може също да разширят формата, така че изберете да носите косата си на свободни вълни.

 

Прически за кръгли лица

Кръглите лица са почти еднакви по ширина и дължина, без изпъкнали ъгли. Кръглите лица обикновено са "бебешки лица", което означава, че изглеждате по-млади и можете да изберете повече младежки стилове. Известни личности като Кирстен Дънст, Джинифър Гудуин и Миранда Кер са идеални примери за кръгли лица.

 

Палец нагоре: Когато оформяте и подреждате прическата си, главната цел е да удължите лицето и да го направите да изглежда по-овално. Бърза хитрост, за да направите това,  винаги оставяйте малък сектор коса, недокоснат от едната страна на лицето ви. Това визуално ще намали ширината и ще ви подскаже, че лицето е стеснено. Опитайте  косата ви да е настрани, за да създадете повече ъгли на кръгло лице или да издърпате косата нагоре във висока опашка, за да го удължите.

 

Палец надолу: Често срещана грешка за момичетата с кръгли лица е да скрият лицето си зад много коса. Това наистина е акцент върху широчината на формата.  Вместо това, заложете на средна дължина коса с текстура, която да е по-скоро гладка и елегантна.

 

Прически за дълги лица

Най-лесният начин да опишеш дългата форма на лицето е, че е овална форма... само по-дълга. Мислете си за Сара Джесика Паркър, Лив Тайлър и Хилари Суонк.

 

Палец нагоре: Основната цел тук е да направиш лицето си по-широко. Как да постигнем това? Къдриците! Защо мислиш, че Кари Брадшоу винаги е изглеждала така страхотна? Добрее...тя имаше цял гардероб, пълен с дрехи от големи дизайнери, но също така остави естествените  къдрици да се разпуснат, отваряйки формата на лицето си.

Каквото и прическа да изберете, помнете, че търсите по-скоро широчина, отколкото дължина.

 

Палец надолу: Избягвайте косата, която е прекалено далеч от средната дължина. Също така избягвайте косата с една дължина, която може да направи лицето ви да изглежда по-дълго.

 

Може да ви хареса също...

С Какво Професионалните Бои са По-Добри от Останалите
Коса |
11 мин., 5 сек.

С Какво Професионалните Бои са По-Добри от Останалите

Списъкът с предимства не е за подценяване.Красивата женска коса винаги събира погледите на околните, а всяка дама обича да е център на вниманието.  Жените променят прическата си в опит да говорят без думи. Безмълвно те показват, че в техния свят...
8 Често Фатални Грешки при Боядисване на Коса в Домашни Условия
Коса |
12 мин., 38 сек.

8 Често Фатални Грешки при Боядисване на Коса в Домашни Условия

Мъдрите се учат от грешките на другите. Може и да ви се струва като фасулска работа да си боядисате косата в домашни условия, но нещата не са така прости. Дори и да не ви се вярва при този този ритуал също има правила. Максимата, че те са, за да се...
Масло от Жожоба: Чудодеен Еликсир за Здрава Коса и Нежна Кожа
Коса | Тяло |
13 мин., 51 сек.

Масло от Жожоба: Чудодеен Еликсир за Здрава Коса и Нежна Кожа

То е тяхната живителна сила.Ако трябва да назовем едно етерично масло, което да се грижи едновременно за здравето на кожата и косата, без да има каквито и да е негативни последици, това е маслото от жожоба.Още древните индианци са открили невероятните...