Подходящ Грим за Вашия Цвят Очи

Грим | 6 мин., 17 сек. | Нели Гуцалска,
Подходящ Грим за Вашия Цвят Очи

 

Предстои ви важен повод- сватба, кръщене,бал, рожден ден или просто парти в петък вечер и не знаете кой цвят от хилядите във вашата палитра ще акцентира и ще направи очите ви още по-привлекателни? Дами, статията долу е точно за вас!

Отдавна минаха дните на кафявото и черното като единствени опции за сенки на очите, тъй като ги заместиха огромни палитри пълни с цялата гама цветове, която можете да си представите-nude цветове, цветове за опушен грим, дръзки като зелено, червено и т.н. Имаме различни текстури на сенките- перлени, матови, брокатени, с метален отблясък и с доста добро качество на пигментацията.

Можем да преминем към нашия гид свързан с употребата на цветовете, спрямо цвета на очите:

1.   Да погледнем колело на цветовете

Това е най-основното нещо, с което можем да започнем. Колелото на цветовете може да ни даде основата като намерим нашия цвят на него и погледнем на отсрещната му страна цветовете- това са точно тези, които ще направят така че нашите очи да изпъкнат по-добре. Контрастът е много важен, както и текстурата на самите сенки, чрез която може да извлекат различни акценти на вашия цвят око.

2.      За кафяви очи

Този цвят очи е силно подценен, тъй като е често срещан, но е и цветът, който пасва на най-много типове грим. Ако искате да подчертаете силно очите си, може да използвате тъмно лилаво или бронзово-златни цветове. Ако искате по-леко подчертаване, използвайте зелени сенки за очи, а ако търсите по-бляскав ефект, можете да ползвате по-студени тонове като цвят тип “въглен” или пък сребърен. За по-драматичен финиш, можете да сложите малко черно на края на всяка визия и да опушите леко грима или пък по-силно, зависи от вашите предпочитания, а ако сте с по-тъмно кафяви очи( или черни), можете да ползвате и черна очна линия за още по-голяма дефиниция.

3.      Сини очи

Оранжевото е срещу синьото на колелото с цветове, така че заложете на цветове с оранжеви подтонове като наситени кафяви цветове и цвят “теракота”. Цветове като златен, бронзов или шампанско ще извлекат златните акценти в очите ви. Нещо, което е хубаво да запомните относно черната очна линия е че би била твърде груба за синия цвят, както и за предполагаемия ви по-светъл тен. За по-сексапилна визия, можете да използвате бронзова или кафява очна линия.

4.      Зелени или лешников цвят

За тези цветове, най-подходящ цвят би бил червен цвят, тъй като се намира срещу зеления на колелото и тъй като той не е най-подходящ за ежедневна визия, то можете да заложите на сенки от розовата гама или по-тъмни цветове с червени подтонове като бронз, махагон.  Можете да опитате и патладжанов цвят, който да изкара зелените или златни акценти в очите ви. Също така заменете черната очна линия с лилава, сребърна или сивкава.

5.      Сиви очи

За този по-интересен и мистичен цвят, препоръчваме сенки или очни линии с металически цветове като сребърно, норско сиво или ледено синьо.

 

 

 

Може да ви хареса също...

Поставяне на Мигли на Снопчета в Домашни Условия
Грим |
9 мин., 58 сек.

Поставяне на Мигли на Снопчета в Домашни Условия

Опитвате се да постигнете дълги и лъскави мигли, но спиралата просто не ви дава този резултат? Това е така, защото много знаменитости опитват мигли косъм по косъм, които подобряват естествените без да се нуждаят от спирала. За разлика от обикновените...
10 Актуални Цветове за Вашите Нокти през Пролет/ Лято 2019
Грим |
7 мин., 43 сек.

10 Актуални Цветове за Вашите Нокти през Пролет/ Лято 2019

Лаковете за нокти винаги са били на мода, а ние жените сме луди по тях. Познаваме толкова много нюанси за разлика от мъжете, че буквално имаме отделни за всеки сезон, а с настъпването на пролетта е време да направим нашите ръце красиви с избор от нови...
Една Разширена История за Червилото
Грим |
12 мин., 25 сек.

Една Разширена История за Червилото

Искате ли да научите повече за червилата? Интересувате ли се от влиянието им върху съвременното общество и модата? Тук ще разберете цялата полезна информация, събрана на едно място. От самото начало на праисторическото време хората винаги трябвало...